Durf ondernemen UGent

Wij zijn Joachim Schouten en Isaï Cornelis, vrienden met een ondernemersspirit. In 2022 begon het allemaal. We deden mee aan EXPEDITION DO! van de Universiteit Gent, een startup programma van 7 maanden om UGent-studenten te inspireren en te ondersteunen in hun ondernemende vaardigheden.
Ons concept beviel de jury en we konden met behulp van coaches on-site starten. Hier leerden we veel bij en we verfijnden ons project.

Startit @KBC

Nadien volgde Startit @KBC.
Daar werden uit meer dan 400 sterke kandidaten gekozen als een van de 65 startups die extra
begeleiding kregen. Deze begeleiding van coaches, mentoren en professionals leert ons op een realistische manier kijken
naar ons bedrijf. Het resultaat? Nog meer gedreven om van Nurban Space dé oplossing te maken voor het inrichten van kleinere
woonruimtes.

Start Academy

Start Academy biedt een begeleidingstraject waarbij ondernemende studenten de kans krijgen om hun businessideeën vorm te geven met de ondersteuning van een persoonlijke coach en een team van experts. Uit een indrukwekkend deelnemersveld van meer dan 143 teams heeft Nurban Space zich weten te onderscheiden als de derde beste studenten startup van België. We zijn vereerd met deze erkenning en blijven ons inzetten voor innovatie en groei binnen de ondernemersgemeenschap.

Het Product Made in Oost Vlaanderen Award

Met deze verkiezing wil Made in, als nieuwsplatform dat zich richt op lokaal ondernemerschap, lokale productiebedrijven in jouw regio de erkenning geven die ze verdienen. Ondanks dat de voordelen van lokale productie langzaamaan bekend worden, blijft de verscheidenheid aan producten die op Vlaamse bodem worden geproduceerd nog te weinig bekend bij het grote publiek. Nurban Space staat trots in de top 20 van deze erkenning, en we zijn vereerd om deel uit te maken van de bloeiende lokale productiegemeenschap.

Nurban Space tweede snelst groeiende startup bij Startit @KBC

Met grote vreugde delen we mee dat Nurban Space behoort tot de tweede snelst groeiende startup van de Herfst 2022 Cohorte van Startit @KBC. Sinds oktober 2022 hebben we als bedrijf en als ondernemers aanzienlijke groei doorgemaakt. Het was een waar genoegen om te leren van en samen te werken met zo'n gedreven gemeenschap van Start it @KBC. Onze oprechte dank gaat uit naar de mentoren van Startit @KBC.

TAJO

Hun visie is dat alleen wie kansen krijgt, ze kan grijpen. Daarom organiseert TAJO interactieve ateliers op zaterdag om de zelfkennis van jongeren te vergroten, hen een breder perspectief te geven op wat ‘later’ zoal in petto heeft en om hun lokaal netwerk uit te breiden. Ze zijn gestart met 45 jongeren in Sint-Amandsberg, maar dit was slechts de eerste stap. TAJO ondersteunt ondertussen meer dan tweehonderd maatschappelijk kwetsbare jongeren van 10 tot 14 jaar in Gent en Kortrijk om hen een toekomstperspectief te geven (onder het motto: ‘Jij kan dit ook.’), hun zelfvertrouwen te vergroten en hen een lokaal netwerk van experts (onze gastdocenten) aan te bieden. Zo wil TAJO hen laten wapenen tegen demotivatie, schooluitval, delinquentie, jeugdwerkloosheid en radicalisering. Jaar na jaar wordt de werking uitgebreid. Wij bij Nurban Space vinden dit een heel belangrijke werking en sponsoren dit graag, waarbij een deel van de opbrengst van elke verkochte module naar TAJO gaat.

Website TAJO